Over ons

de Kosterij Delden

Delden, Twente
Compleet woonhuis
Max. 3 personen
Logeerhuis de Kosterij

Missie en Visie

Onze Stichting Logeerhuis ‘De Kosterij wil als missie graag een bijdrage leveren aan het verlichten van de taak van mantelzorgers. Wij zien het als haar missie om een bijdrage te leveren aan de mantelzorg taak. Het logeerhuis ‘De Kosterij’ fungeert vanuit een algemene, maar wel diaconale grondslag en is er voor iedereen, met achting voor levensovertuiging, geaardheid of achtergrond. Stichting Logeerhuis de Kosterij denkt dat in het kader van de roep om meer sociale samenhang, het belangrijk is om “samen mét anderen iets te doen vóór anderen”.

de Kosterij Delden
Historie

Delden, Oude Blasius
1951

Het logeerhuis en omgeving
Het logeerhuis is gelegen aan het karakteristieke Kerkplein in Delden, met uitzicht op de Oude Blasiuskerk. Het huis is gebouwd in 1951 en is jarenlang de woning geweest van de koster van de Oude Blasius. Vandaar ook de naam: Logeerhuis “De Kosterij”. Na het vertrek van de laatste koster in 2021 is de woning geheel gerenoveerd en in 2022 beschikbaar gekomen voor een nieuw doel: voor mantelzorgers die er even tussenuit willen.
Delden is centraal gelegen in Twente en vandaar ook een ideale uitvalsbasis voor wandel-, fiets-, en autotochten door de mooie natuur, de landelijke omgeving en het bekende landgoed Twickel. Delden en haar omgeving hebben veel te bieden op gebied van natuur, cultuur, winkelaanbod, sport en ontspanning.

De Oude Blasiuskerk
De Oude Blasius is het pronkstuk van het ‘stadje’ Delden en is gelegen in het historisch centrum. De kerk is in 1118 gebouwd van Bentheimersteen (uit Bad Bentheim Duitsland). De kerk werd in 464-1538 vergroot en de toren werd in 1538 gebouwd. Een sober interieur, met prachtige gewelfschilderingen. Dagelijks om 12.00 uur luidt een klok de middag in. Om 21.00 uur klinkt de poortersklok of ook wel de papklok genoemd. Het signaal dat vroeger de stadspoorten werden gesloten. Later het signaal dat de boeren een bord pap namen en naar bed gingen. Aan het Kerkplein staat ook de oude pastorie uit 1854. In 2022 nog steeds de ambtswoning van de predikant.

Kerkplein
Het terrein van de kerk, de pastorie en het logeerhuis “De Kosterij” is omgeven is een lage muur met een ijzeren hekwerk. Bij het toegangshek vanaf de Markt ligt een varkensrooster men vroeger de varkens buiten het terrein hield, en mogelijk ook de met bokkenpoten uitgeruste duivel.

Neem eens een kijkje

Regelmatig houden wij open huis. Op die manier willen wij iedereen die geïnteresseerd is in Logeerhuis De Kosterij, als mogelijke gast, mantelzorger of vrijwilliger of gewoon omdat u er meer van wilt weten in de gelegenheid stellen om een kijkje te komen nemen.

Ons bestuur
Naam  Functie
Mineke Boerman Voorzitter
Cordula Schulze Secretaris / Gastvrouw
Dennis d' Fonseca Penningmeester
Wiarda Heerze Bestuurslid
Dick Juijn Adviseur / Gastheer
Hulp nodig bij het reserveren?

Wij helpen u graag!

Wij zijn aangesloten bij

Onderstaande instanties

ANBI status - Logeerhuis de Kosterij Delden

Even te herstellen en nieuwe krachten op doen

de Kosterij Delden

Door even voor jezelf te kiezen, kies je ook voor samen…..

+31 (6) 15883126
Kerkplein 2, 7491 BM Delden
info@kosterijdelden.nl

Informatie aanvragen

Translate »

Pin It on Pinterest